امضای تفاهمنامهٔ سه جانبه میان وزارت کار و امور اجتماعی، مؤسسهٔ بینالمللی داکار و سازمان مهاجرت دنمارک
در نشستی که به منظور ایجاد سیستم الکترونیکی آموزشهای فنی و حرفوی نیمه رسمی، وصل فارغان این بخش با کارفرمایان، ثبت تمامی کارآموزان مراکز آموزشی فنی و حرفوی سراسر کشور و انکشاف نصاب و استندردهای شغلی به همکاری مؤسسات مرسی کورپس و بنیاد آغا خان تدویر یافته بود، محترم سید انور سادات سرپرست وزارت کار و امور اجتماعی، محترم سید عبدالکریم هاشمی معین امور کار، محترم نعمت الله عاطف رییس عمومی انکشاف مهارتها، «ادوارد هیوز» رییس کشوری سازمان مهاجرت دنمارک، «جان مورسی» رییس کشوری کمیتۀ داکار، آقای «روی خارکه» رییس بخش تخنیکی داکار، محترم رحیم الله سمندر رییس اتاق تجارت و معادن و برخی از رؤسا و کارمندان وزارت کار و امور اجتماعی اشتراک نموده بودند.
در نخست، آقای جان مورسی با ابراز سپاس از وزارت کار و امور اجتماعی و شرکای همکار در پروژۀ تعلیم TAALIM (پروژهٔ بدیل معشیت و ادغام مهاجران غیر قانونی و افغانهای آسیب پذیر) گفت: این پروژه صرف یک آموزش نبوده؛ بلکه یک کمک و همکاری به مردم بیبضاعت و بیکار بوده و ما برای افغانستان بهتر تهدابگزاری میکنیم.
آقای سید مختار سادات یکی از مسوولان کمیتهٔ داکار با ارایهٔ پرزنتیشن، هدف اصلی این پروژه را کاهش انگیزه برای مهاجرت و افزایش ادغام مجدد افراد آسیب پذیر در جامعه خواند.
محترم سید انور سادات؛ سرپرست وزارت کار و امور اجتماعی گفت: وزارت کار و امور اجتماعی یکی از وزارت هاییاست که به حکومتداری الکترونیکی متعهد بوده و کار در این عرصه را با افتتاح «دیتاسنتر» آغاز نموده و هماکنون سه بخش این وزارت (ریاست توزیع جواز کار اتباع داخلی، ریاست توزیع جواز کار اتباع خارجی و آسان وظیفه) از نمونههای بارز حکومتداری الکترونیکی می باشند. ما در دو دهۀ گذشته، در حدود دو صد و پنجاه هزار تن را از مراکز آموزشهای فنی و حرفوی فارغ دادهایم؛ ولی تا هنوز در مورد کاریابی آنها معلومات دقیق در دسترس نیست که افتتاح سیستم E-MIS یا مدیریت معلومات الکترونیکی به ما کمک خواهد کرد تا در بارهٔ وضعیت بازار کار، ارزیابی نیازمندیهای بازار کار و وصل نمودن کارگران ماهر و نیمه ماهر با کارفرمایان، معلومات کافی و همهجانبه به دست بیاوریم.
محترم سید عبدالکریم هاشمی؛ معین امور کار نیز طی صحبتی پیرامون اهمیت کابرد سیستمهای هوشمند و بازار کار گفت که نباید ماشین بر انسان غلبه نماید؛ بلکه برعکس، انسان باید با درنظرداشت خلاقیت بر ماشین غلبه نماید. با استفاده از این سیستم مدیریت الکترونیکی میتوانیم معلومات دقیق در مورد بازار کار داشته باشیم و بربنیاد همین معلومات، زمینهٔ پلانگزاری دقیق را فراهم نماییم.
محترم رحیم الله سمندر رییس اتاق تجارت و معادن افغانستان نیز طی صحبتی گفت که در سراسر کشور بیش از چهار هزار فابریکۀ تولیدی؛ فعالیت دارند که عمده ترین چالش آن، نداشتن کارگر فنی و ماهر است. آقای سمندر گفت که باید آموزشهای فنی و حرفوی را با نیازمندیهای روز بازار کار همسان بسازیم که سیستم مدیریت معلومات الکترونیکی ما را در این همسان سازی یاری میرساند.
در پایان، تفاهم نامه سه جانبه دربارۀ آغاز سیستم مدیریت معلومات الکترونیکی که از 15 سپتامبر به فعالیت آغاز خواهد نمود، میان وزارت کار و امور اجتماعی، مؤسسۀ داکار (DACAAR) و کمیتۀ مهاجرت دنمارک (DRC) به امضا رسید.