فراغت چهارصد و یازده تن از انستیتوت افغان ـ کوریا
برای ۴۱۱ تن از حرفهآموزان در رشتههای «کمپیوتر، انگلیسی، خیاطی، نلدوانی، نجاری، برق و ساختمانی» که دورهٔ آموزشی ششماهه و یکساله را در انستیتیوت آموزشهای فنی و حرفوی افغان- کوریا سپری نموده بودند، طی محفلی سند فراغت شان از سوی مسعودالله اورياخيل معين امور مالی و اداری، سيدعبدالوکيل سادات ریيس دفتر مقام وزارت، محمد يونس صديقی رييس اطلاعات و ارتباط عامه و شمار ديگری از مهمانان اين محفل برای آنان توزیع گردید.
مسعودالله اوریاخیل معین امور مالی و اداری وزارت کار و امور اجتماعی ضمن ابراز تبریکی به فارغان، افزود: فراگیری فن و حرفه، مبداء و اساس کاریابی و رفاه زندهگی است.
وی گفت: وزارت کار و امور اجتماعی همیشه در تلاشاست تا از طریق ارایهٔ آموزشهای فنی و حرفهای، زمینهٔ کار را به هممیهنان فراهم نموده و سطح بیکاری در کشور را کاهش دهد.
آقای اوریاخیل افزود: هر چند که سال ۱۳۹۹ با توجه به واگیری بیماری کرونا، سال آموزشی خوبی نبود؛ اما با آن هم توانستیم تعدادی از جوانان را در بخشهای گوناگون آموزش دهیم و وزارت کار و امور اجتماعی برای سال مالی ۱۴۰۰ برنامههای گسترده تری در بخش آموزشهای فنی و حرفهای دارد.
سپس، سخی احمد پیمان؛ معاون دفتر صنایع و معادن افغانستان گفت: نیروی حرفهای کار؛ سرمایهٔ معنوی کشور بوده و آموزش نیروی کار در داخل، ما را از وابستگی به نیروی کار بیرونی بینیاز میسازد.
وی همچنان بر آموزش های فنی و حرفهای برابر با نیاز بازار کار تأکید کرد.
میر جلال الدین هشام؛ مسوول انستیتیوت آموزشهای فنی و حرفهای افغان ـ کوریا نیز در سخنانی، به فارغان خجستهباد گفته؛ افزود: انستیتوت افغان ـ کوریا در کنار ارایهٔ آموزشهای فنی و حرفهای، در زمینهٔ کاریابی به فارغان این انستیتوت نیز تلاش مینماید.
آمر انستیتیوت آموزشهای فنی و حرفهای علاوه کرد که در این دورهٔ آموزشی از هفت رشته (کمپیوتر، انگلیسی، خیاطی، نجاری، برق، ساختمانی و نلدوانی) چهارصد و یازدهتن فارغ گردیدند.
گفتنیاست که انستیتیوت آموزشهای فنی و حرفهای افغان ـ کوریا در سال ۱۳۸۴ هجری خورشیدی به کمک مالی کشور دوست (کوریای جنوبی) ساخته شدهاست که در چارچوب وزارت کار و امور اجتماعی فعالیت دارد، هشتاد در صد آموزش در این انستیتوت عملی بوده و در سال ۱۳۹۹ جمعاً پنجصد و پنجاه تن از این مرکز فارغ گردیدهاند.