امضای تفاهمنامههای سادهسازی حکومتداری میان ادارات
تفاهمنامههای سادهسازی امور کاری در حکومتداری و فعالیتهای ادارات، میان وزارت کار و امور اجتماعی، وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان، وزارت تحصیلات عالی، ادارۀ تعلیمات تخنیکی و مسلکی و ادارۀ اصلاحات اداری و خدمات ملکی به امضا رسید.
در نشستی که به همین مناسبت در مرکز رسانههای حکومت برگزار گردیده بود، مولوی دین محمد حقبین؛ معین امور مالی و اداری وزارت کار و امور اجتماعی، در سخنانی گفت: هدف اساسی امارت اسلامی، حکومت کردن نه؛ بلکه خدمت به مردم کشور بوده و سادهسازی امور در خدمترسانی، هدف این تفاهمنامههاست.
مولوی حقبین افزود: تلاش داریم تا در حکومتداری، به مردم اولویت بدهیم؛ تعهدات خود را با ملت عملی نماییم، کار را به اهل آن بسپاریم، در ارایۀ خدمات از اخلاص و صداقت کار بگیریم و کوشش نماییم تا در ارایۀ خدمات، سهولتهای بیشتری به مردم فراهم نماییم.
سپس، مولوي احمدجان احمدي؛ رییس عمومی ادارۀ امور امارت اسلامی گفت: در بسیاری از کشورهای جهان، برای سادهسازی امور و ایجاد سهولت در ارایۀ خدمات، ادارات مستقل ایجاد گردیده اند که هدف آن؛ آموزش و جلب نیروی بشری توانا، ارتقای ظرفیت، استفاده از حکومتداری پیشرفته و مدرن، نظارت از استخدام مامورین، شنیدن شکایات کارمندان و آوردن اصلاحات در ادارات میباشد.
مولوی احمدی افزود: تطبیق اصل سادهسازی پروسههای کاری، سبب ایجاد سهولت به مردم، ایجاد شفافیت، جلوگیری از ضیاع وقت، کاهش هزینهها و مصارف، وضاحت در مسوولیتها و صلاحیتها و کاهش فاصله میان ملت و دولت میشود.
رییس عمومی ادارۀ امور، در ادامه گفت: در تمام حکومت، 367 نوع جواز مشخص گردیده است که بسیاری از آنها مربوط به وزارت صنعت و تجارت میگردند که هم در وزارت صنعت و تجارت و نیز در وزارتها و ادارات دیگر، سهولتهای زیادی در توزیع آن به میان آمده است؛ به گونهٔ مثال: در وزارت کار و امور اجتماعی، در گذشته در تبدیلی یک معلم پرورشگاه، به 23 قدم و 45 روز نیاز بود که اکنون این روند به 12 قدم و 4 روز کاهش یافته است. همچنان روند جلب یک طفل بیسرپرست در پرورشگاه، از 40 روز به 4 روز کاهش یافته است.
بعداً، مولوی خلیل الرحمان حقانی؛ وزیر امور مهاجرین و عودت کنندهگان، در سخنانی گفت: تعلل و تأخر در ارایۀ خدمات به مردم، قابل قبول نبوده و وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان توانسته است که در توزیع کمکها به مهاجرین، عودت کنندهگان، بیجاشدهگان داخلی و نیازمندان، شفافیت لازم را ایجاد نماید و همچنان این وزارت، روند توزیع کمکها را سادهسازی نموده است.
همچنان مولوی عبدالباقی حقانی؛ وزیر تحصیلات عالی کشور گفت: سادهسازی امور، یک اصل اساسی در ارایۀ خدمات مرحلهٔ بازسازی کشور پس پایان مرحلهٔ اشغال است. مولوی حقانی؛ پیچیدهگی قوانین را یک چالش جدی فراراه پروسۀ سادهسازی خوانده، افزود که در این اواخر وزارت تحصیلات عالی برای تطبیق پروسۀ سادهسازی در جلب و جذب کادرهای مسلکی و استخدام استادان، سهولتهای لازم را به میان آوردهاست.
مولوی عبدالحنان عارفالله؛ رییس ادارۀ اصلاحات اداری و خدمات ملکی در این نشست گفت: امروز یازده تفاهمنامه که 7 تفاهمنامه مربوط به وزارت امور مهاجرین و عودت کنندهگان و 4 تفاهمنامه مربوط به وزارت کار و امور اجتماعی بوده که هدف اصلی آن جلوگیری از تعلل در فعالیتهای ادارات و جلوگیری از کاغذپرانی میباشد.
مولوی غلام حیدر شهامت؛ رییس ادارهٔ تعلیمات تخنیکی و مسلکی نیز در این نشست گفت: باید با هر تغییر جهانی خود را عیار سازیم و از پیچیدهگیها در پروسهها خودداری نماییم. مولوی شهامت افزود که پس از امضای این تفاهمنامهها، پروسۀ سادهسازی به گونهٔ واقعی آن آغاز خواهد شد.
گفتنیاست که با امضای این تفاهمنامهها، روند سادهسازی در ادارت دولتی آغاز میگردد که در ارایۀ خدمات و توزیع جواز، سهولتهای لازم به میان خواهد آمد.